Bananenbrood cupcakes met kaneel

Bananenbrood cupcakes

Ik houd van bananenbrood! Het is zo lekker en ook nog eens vullend. Alleen zijn niet alle soorten even ‘gezond’. Afgelopen week was ik jarig (17) en besloot ik om deze bananenbrood cupcakes te bakken. Ze waren erg geliefd bij de gasten!

Deze cupcakes zijn heel snel te maken én vullen ook goed! Het zijn niet van die droge cakejes, ze zijn juist smeuïg en wat stevig. Het leuke is ook, dat je veel kan variëren met het fruit dat je erin doet, als de basis maar hetzelfde blijft.

Bananenbrood cupcakes blauwe bes/appel/kaneel (12 cakejes)

  • 2 rijpe bananen
  • 2 eieren
  • 1 appel
  • 1 hand(je) blauwe bessen
  • 125 gr speltmeel
  • 50 ml olie
  • 1 tl bakpoeder
  • 50 gr honing (ong 2,5 el)
  • kaneel naar smaak
  • snufje zout
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en doe de cupcakevormpjes in de bakvorm.
  2. Schil de appel en snijd deze in kleine stukjes. Pak ook alvast de blauwe bessen en spoel deze met een klein beetje water af.
  3. Weeg het speltmeel af, doe er een tl bakpoeder bij, de gewenste hoeveelheid kaneel en een snufje zout. Meng dit goed door elkaar.
  4. Snijd de banaan in kleine stukjes en pureer deze met een vork.
  5. Klop de 2 eieren door elkaar en meng deze met de gepureerde bananen.
  6. Meng de droge ingrediënten met het banaan-ei-mengsel tot een ‘glad’ beslag en doe er 50 gram honing bij.
  7. Doe als laatste de appel en blauwe bessen bij het beslag en meng deze er doorheen.
  8. Verdeel het beslag over de vormpjes en bak de cupcakes in het midden van de oven in 20 minuten gaar.

Tip: leg een papiertje onder het bakje waarin je de eieren los klopt, zo voorkom je dat er overal op je aanrecht ei ligt (als je wat knoeit).

Bewaar deze cupcakes een paar dagen in een afgesloten bakje.

Eet smakelijk! -Nathalie

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *