Mijn plannen voor de zomer van 2020

Over iets minder dan een maand is het zover: de zomer begint! Nu moet ik zeggen dat ik geen fan ben van warme zomerse dagen en je mij ook niet zo snel op het strand ziet liggen. Maar gelukkig zijn de Nederlandse zomers over het algemeen best koel en kan je nog veel meer leuks doen ;).
Nu ik geen school meer heb en ik mij soms wat verveel, leek het mij leuk om mijn zomerplannen met jullie te delen. Lees je gezellig mee?

Anders dan normaal

De zomer van 2020 wordt anders dan de ‘normale’ zomers. Dit weet iedereen wel en hoef ik ook niet verder uit te leggen. Maar dit maakt het ook weer leuk. Ik merk dat ik ‘anders’ ben gaan denken en zo op de meest leuke en creatieve ideeën kom. Zo ben ik eindelijk begonnen met het onderhouden van mijn eigen stukje tuin (lees: een grote bloempot met bloemetjes, ik moet toch ergens beginnen) in onze achtertuin en ben ik begonnen aan mijn ‘goede doelen project’. Ik denk dat deze zomer echt wel een hele leuke zomer kan worden. Probeer anders te denken en kijk naar de dingen die nog wel kunnen.

Plannen van mijn tussenjaar

Dit is denk ik wel mijn grootste bezigheid voor komende zomer. Ik neem komend schooljaar een tussenjaar. Waarom? Omdat ik mijzelf nog niet zie studeren. Niet omdat ik het niet leuk vind, want ik ben echt leergierig en leer graag nieuwe dingen bij, maar omdat ik aan mezelf wil werken. Nu ik het zo opschrijf klinkt het best raar. Laat ik het anders even toelichten. Ik zou graag meer dingen willen doen zonder er teveel bij na te denken en het dan uiteindelijk niet doen. Dus samengevat: mijn tussenjaar ga ik vooral gebruiken om aan mijn zelfvertrouwen en persoonlijke ontwikkeling te werken.
Ik vind het eerlijk gezegd best spannend, want kan ik straks nog de dingen doen die ik graag wilde gaan doen? Maar ik weet wel zeker dat ik mijn tussenjaar goed ga benutten, ik ben namelijk al dit hele schooljaar bezig geweest met het bedenken wat ik dat jaar allemaal wil gaan doen.

Moestuinieren

Dit lijkt mij zó leuk! Ik ben een echt buitenmens en vind planten en bloemen onderhouden ook erg leuk. In de achtertuin staat nu mijn eigen grote bloempot/bak waar ik wat bloemzaadjes in heb gezaaid (*is hier zo blij mee als een klein kind*). Ik zou het erg leuk vinden om deze zomer te beginnen met kleine groente en ook wat kruiden. In ieder geval ga ik deze zomer aan de slag met het maken van een plan voor de tuin. Erg gaan misschien wat stenen uit en dan is er ruimte voor een kleine moestuin! Ik moet niet te vroeg juichen, maar oh wat zou dat leuk zijn!

Verven, krijten en tekenen

Ik heb echt weer zin om lekker creatief bezig te zijn! Vorig jaar maakte ik allemaal zonsondergangen en silhouetten met pastelkrijt en dat was zo leuk om te doen! Waarschijnlijk pak ik straks al iets creatiefs en ga ik lekker wat experimenteren.

Boeken lezen

Vroeger las ik best vaak boeken en dit wil ik graag weer oppakken. Het is niet alleen ontspannend, maar het kan ook informatief zijn. Laatst ben ik begonnen aan het boek ‘Wij zijn ons brein‘ van Dick Swaab. De neurobiologie vind ik erg interessant, dus ik lees en leer er graag over. Verder wil ik wat meer Young Adult boeken gaan lezen. Gewoon heerlijk in de tuin of op de bank zitten en lekker een boek lezen. De boeken van Jelle Hermus staan ook nog op mijn ‘wil ik graag lezen’ lijst.

De natuur in

Rust, ruimte en fluitende vogels, wat wil je nog meer? Op een iets ‘minder mooie’ dag naar een stuk natuur en heerlijk wandelen vind ik zo fijn! Drukke plekken (en mooie dagen, zoals dagen met veel zon en warm weer) vermijd ik gewoon netjes ;).

Dit zijn een aantal van mijn plannen voor de komende zomer! Heb jij al plannen of wat wil je deze zomer graag gaan doen?

-Nathalie

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *