Mijn favoriete boeken van de afgelopen jaren

lezen boeken

Lezen vind ik zó ontspannend! En al helemaal nu we lekker in de tuin kunnen zitten en zo toch nog van het weer kunnen genieten. Niet dat er iets mis is met in de winter onder een dekentje een boek lezen ;). Mijn favorieten boeken heb ik voor jullie onder elkaar gezet!

Nederlands of vertaald

Casa Ibiza
De ouders van Anna de Kee hadden een vakantie vila op Ibiza. Het 9-jarige zusje van Anna, Yara, was hier levenloos in het zwembad gevonden. Haar doodsoorzaak is nooit boven water gekomen, totdat Anna ineens een ketting van haar overleden zusje vindt.
Aanrader als je normaal gesproken niet van spannende boeken houdt, maar je toch een thriller voor school moet lezen. 

Daan & Nadia
Daan krijgt te horen dat hij een hersentumor heeft en moet naar het ziekenhuis. Hier komt hij Nadia tegen. Nadat Nadia haar handtastelijke oom haar heeft lastiggevallen belandt ze in het ziekenhuis. De band tussen Daan en Nadia wordt beetje bij beetje steeds sterker. Daan vecht tegen de dood en Nadia worstelt met zichzelf. 
Dit boek heb ik in een dag uitgelezen en naar mijn mening mag het meer publiciteit krijgen! Het verhaal heeft me echt geraakt, omdat het net echt lijkt en het voelt alsof je Daan en Nadia persoonlijk kent. 

Vader en dochters
Dit boek bestaat uit allemaal korte verhaaltjes over de twee opgroeiende dochters van Martin Bril. De meiden beginnen steeds meer praatjes te krijgen en stellen ook steeds meer vragen. Dit zorgt voor erg grappige gesprekken. Ik heb tijdens het lezen van dit boek erg gelachen. Ik herken mezelf in sommige verhalen en dat maakt het juist zo leuk om te lezen. 

54 minuten
54 minuten lang volg je vier jongeren tijdens een schietpartij op een middelbare school. Door de verhalen die je leest in het boek kom je steeds meer achter de motieven van de schutter. Dit boek had ik in een dag uit. Het lijkt net alsof je als lezer ook aanwezig bent in die middelbare school. 

Engels

Turtles all the way down
Aza heeft een dwangstoornis ontwikkeld en raakt verstrikt in haar gedachten. Daisy, haar beste vriendin, probeert het geld, dat ze kunnen krijgen voor het vinden van de spoorloos verdwenen miljardair Russell Pickett, binnen te harken. Aza komt weer in contact met zijn zoon, Davis Pickett. Ze krijgt gevoelens voor hem en ze hebben iets gemeen. Ze zijn allebei een dierpaar persoon verloren. 
Het verhaal wordt verteld door Aza en slurpt je in haar gedachten. Er komen grappige, maar ook minder leuke momenten aan bod. Dit maakt het juist een geloofwaardiger verhaal.

The Rosie Project
Don Tillman is op zoek naar een vrouw. Don heeft asperger, is heel slim en kan goed koken. Om zijn perfecte vrouw te vinden gebruikt hij een vragenlijst. Zo komt hij Rosie tegen, de vrouw met wie hij zichzelf nooit samen zou zien. Zij is op zoek naar haar biologische vader en hier kan Don haar bij helpen. Zou Rosie misschien toch dé vrouw voor Don zijn?
Dit is een heerlijk boek om te lezen in de tuin. Het is een niet al te moeilijk, maar toch meeslepend verhaal.

Dit waren mijn favoriete boeken, maar ik ben ook wel benieuwd of jullie een favoriet hebben. Laat het me hieronder weten! -Nathalie

 

 

 

 

Ook leuk om te lezen

71 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *