Mijn school favorites

schoolspullen

Het zuiden is gister begonnen met school, terwijl het midden nog 1 week heeft. Voor sommige is het misschien nog te vroeg om er aan herinnerd te worden, maar het is wel handig om al wat schoolspullen in huis te hebben. Door de jaren heen heb ik heel wat spullen gehad, die ik fijn en minder fijn vond. Vandaag deel ik met jullie mijn ultieme school favorites!

Rugzak

Een goede, comfortabele en leuke tas uitzoeken, is eigenlijk wel het belangrijkste voor je ‘hele schoolleven’. Wat is er nou vervelender dan een te kleine tas, die ook nog eens zorgt voor schouderpijn?  

Zelf heb ik altijd een Eastpak gehad. Het is een hele stevige en fijne rugzak, die er ook nog eens leuk uit kan zien (basic kleuren zijn ook makkelijk te combineren met je outfit), er zijn zó veel soorten!  In de eerste en tweede klas liep ik rond met een knalroze Eastpak, voor de bovenbouw heb ik gekozen voor een donkerblauwe ‘denim’ Eastpak. Een Eastpak is zeker een aanrader! Een Fjallraven Kanken tas met laptopvak schijnt ook echt een aanrader te zijn. Hij ziet er leuk uit, is stevig en er kan best veel in.

Schneider pennen

Deze balpennen zijn echt zó fijn. Oké, misschien iets te enthousiast over een balpen, maar het is het zeker waard. Op de basisschool schreven wij veel met deze balpennen en 2 jaar geleden had ik ze weer ‘herontdekt’, en wat ben ik daar blij mee!

In de 1e 2 jaar van de middelbare school schreef ik met heel veel soorten pennen. Ik had van die Bic pennen die je bij de Action kan kopen (die lichtblauwe) en schreef zelfs een tijdje met een fineliner. Ik raakte, as always, veel pennen kwijt, maar ik gaf ook niet zoveel om die dingen, omdat ze ‘toch niet lekker schreven’. Maar deze blauwe vriend heeft letterlijk en figuurlijk mijn schoolleven gered :p.

Touchscreen dopje.

Hij raakt niet snel op (als je m niet kwijt raakt), hij schrijft heel soepel en zorgt in de meeste gevallen niet voor kramp! Ik moet wel zeggen dat deze pennen iets duurder zijn dan die van de Action, maar ze zijn wel veel beter.

Stabilo pastel markers

Wat heb je aan een samenvatting als je geen kleurtjes hebt? Als je het mij vraagt helemaal niks. Zonder markers lukt het mij niet goed om te leren en wordt het waarschijnlijk ook erg chaotisch. En dan ben ik ook nog die kieskeurige meid die normale markers (zoals die van de Hema) té fel vindt. Stabilo heeft dus mijn leven gered (wat schoolspullen wel niet kunnen doen :p).

Je koopt ze in een setje van 6 pastel markers en betaalt hier ongeveer 8 euro voor. Ik gebruik meestal de roze en paarse marker, die na 2 jaar intensief gebruik nu op zijn. Ze gaan dus zeker lang mee.

Planner en agenda in 1

Ik weet nog wel dat ik in de Bruna stond en voor de 1e klas een agenda ging kopen. Het was zo’n typische kleurrijke agenda. Ik was er zó blij mee, er stonden allemaal plaatjes in en het was een grote feestelijke boel. In de 1e klas leer je veel over plannen en gebruik je je agenda als planner. Als ik zo terugkijk op de 1e en 2e klas, merk ik wel dat ik mijn agenda niet heel veel gebruikt heb. Ik maakte veel vaker samen met mijn moeder een planning op papier, wat ik overzichtelijker vond. 

In de 3e merkte ik dat het steeds belangrijker werd om te plannen, er werd immers veel meer van je verwacht. Ik gebruikte een desk planner van de Hema (zie eerste foto), heel simpel, maar wel effectief. Ik kocht nog wel een simpele agenda, omdat ik niet wilde dat mijn planner te onoverzichtelijk werd, door er snel toetsen en afspraken in te schrijven. Toch vond ik het nog erg onhandig dat ik eerst alle toetsen in mijn agenda moest zetten en daarna pas kon gaan plannen. Ik had alles behalve rust en overzicht. Begin 4e ben ik naar een ander systeem gaan kijken, namelijk een planner en agenda in 1.

Ik gebruik de Purpuz planner. Deze planner is helemaal gericht op het behalen van je doelen en je te motiveren. Het enige wat ik er over kan zeggen, is dat deze planner mij in Havo 4 heel veel overzicht en structuur heeft gegeven. Binnenkort leg ik het systeem uitgebreider uit. Wat ik wel denk, is dat een normale en leuke agenda voor de 1e en 2e genoeg is. Voor die 2 jaren zou ik nog geen duurdere of uitgebreidere planner kopen, omdat er nog niet heel veel druk op je wordt gelegd, in vergelijking met de bovenbouw.

Mappen

De afgelopen 2 jaar gebruikte ik ringbandmappen als schriften. Ja jongens, jullie lezen het goed: een ringband map! Waarom zou ik van die grote mappen kopen en ook nog eens elke dag mee naar school zeulen? Dat ga ik jullie nu dan maar even uitleggen. In leerjaar 3 en 4 had ik 4 ringbanden. 1 voor Scheikunde, 1 voor Biologie, 1 voor Aardrijkskunde en 1 voor alle overige vakken zoals Nederlands en Engels. Voor alle andere vakken die ik in leerjaar 3 nog had, gebruikte ik een schrift. Ik gebruikte deze mappen, omdat ze erg stevig zijn, je alle losse papier met mapjes erin kan bewaren en zo heb je geen last van een uit elkaar gevallen schrift. Klinkt als de perfecte oplossing, toch?

Oké, ik geef toe, het paste vaak maar nét in mijn tas, dus ga ik het dit jaar anders aanpakken. Bij de Hema heb ik een heel handig mapje gekocht met daarin allemaal insteekmapjes (lekker duidelijke uitleg ‘not’ :p). elk insteekhoesje staat voor 1 vak. In elk hoesje zit een setje papier van 4 blaadjes en een setje van 2 blaadjes. 4 blaadjes voor aantekeningen en 2 voor opdrachten. Als ze vol geschreven zijn, vervang ik ze. Ik bewaar alle blaadjes in een map, voor het geval dat ik nog iets moet opzoeken. Dit schriftensysteem ga ik voor alle vakken die ik heb gebruiken, behalve wiskunde. Daar heb ik nog schriften van vorig jaar voor, zonde om niet meer te gebruiken.

De voorkant van het mapje.
In elk mapje zit een setje van 4 blaadjes en 2.
Met een klein etiketje geef ik aan welk vak er in het mapje zit.

Dit idee heb ik zelf niet bedacht, maar heb ik van Rosalie (vanaf 3.20). Zij gebruikt zelf dit schriftensysteem al wat langer en dit leek mij ook wel handig voor het komende jaar. Dit systeem ga ik dan gebruiken voor Nederlands, Engels, Aardrijkskunde, Kunst, Scheikunde en Biologie. Ik ben erg benieuwd of dit fijn gaat werken!

Wat zijn jouw school favorites? Laat het me weten in de comments!

-Nathalie

Ook leuk om te lezen

4 reacties

  1. Wat een leuk lijstje. Ik werk zelf bijna altijd achter de computer, dus voor mij zijn mijn laptop en tekentablet echt onmisbaar. Maar ondanks dat gaat mijn schetsboek ook altijd in mijn tas, met een voorraad pennen en potloden. Volgens mij heb ik in elk vakje wel een pen zitten, haha.

    1. Hi Ilona! Wat leuk dat je een berichtje achterlaat! Mijn laptop heb ik veel nodig voor school, maar als het kan werk ik het liefst op papier. In mijn kluisje heb ik meestal een voorraad met potloden voor het vak kunst. Ze komen altijd wel van pas 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *